Ze zijn er weer!
De lekkerste wijnen bij asperges

De komst van de lente betekent ook de start van de periode waar velen verwachtingsvol naar uitkijken: de aspergetijd. Omdat asperges zo ontzettend lekker zijn, natuurlijk. Maar ook omdat er zoveel heerlijke wijnen bij passen. Asperges à la flamande met een Elzasser Pinot Blanc is een ware klassieker, maar er zijn veel meer opties. Zin om iets anders te proberen? Kies dan voor ons speciale proefpakket, dat nu extra scherp is geprijsd.

Witte asperges hebben een mildzoet karakter, met een ‘bite’ die uitstekend past bij de rassige, opwekkende smaak van Sauvignon Blanc. De populaire Rueda van Castelo de Medina is een geweldige match. Ook milde wijnen met een licht bittertje vormen een erg goede combinatie, zoals de heerlijk droge Viognier van Domaine Coudoulet. Gaat u asperges eten met schelpdieren of witvis? Dan is de intens fruitige, Noord-Spaanse Godello van Bodegas Santa Marta van harte aanbevolen. Keuze volop, dus laat maar komen dat witte goud!

1

Proefpakket Aspergewijnen

Hoera: het aspergeseizoen is weer gestart! Tijd om volop te genieten van het witte goud dat nu overal de kop weer opsteekt. Liefst met een perfect passende witte wijn natuurlijk.

Van € 58,00 voor € 52,00

10% korting
2

Castelo de Medina Rueda Sauvignon Blanc 2017

Wijn uit Spanje - Rueda

Droge witte wijn uit Spanje, met een kenmerkend fris aroma van citrusfruit. Dankzij de volle smaak erg lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.

Ook lekker deze lente:
Griekse zuiderlingen

Even geduld a.u.b.