Bij van Boort wijnbar

Bij van Boort Wijnbar tot nader bericht gesloten.

Ook naar aanleiding van de aangekondigde versoepeling mbt het coronavirus, zien wij voorlopig geen mogelijkheden Wijnbar Bij van Boort te (her)openen.

Onze ruimtes zijn dusdanig smal, dat de 1,5 meter die wij uit voorzorg moeten hanteren niet realiseerbaar zijn.

Wijnkoperij Luuc van Boort opent wijnbar “Bij van Boort

Al ruim drie jaar liepen John en Marga Merks-van Boort, eigenaren van Wijnkoperij Luuc Van Boort, rond met het idee van een wijnbar. Deze Wijnkoperij, gevestigd in de Zaltbommelse Waterpoort, verzamelt, inmiddels vier generaties lang, een prachtige collectie wijnen. Van bubbels, wit, rose en rood tot port wijnen. Vorig jaar besloten zij deze droom te verwezenlijken en donderdag 24 mei vindt de opening van de wijnbar “Bij van Boort” plaats. Een unieke aanvulling voor De Bommelerwaard, die nog geen wijnbar kent. Hier kunnen mensen genieten van een goed glas wijn, water en druivensap en is het ook mogelijk kaas, worst, ham en olijven bij het glas wijn te bestellen.

Marga vertelt enthousiast, “Bij van Boort Wijnbar is voorlopig ons laatste project in de, zoals wij het zelf noemen, Van Boort “serie”! Om met onze tijd mee te gaan en iets nieuws in de Bommelerwaard te introduceren onstond bij John en mij het het idee van een wijnbar. Horeca en voor ons dus een hele nieuwe weg, maar een fantastische aanvulling op ons wijnaanbod. Wij vinden het een uitdaging uit onze collectie, verzamelt door vier generaties, een “wijnkaart” te bieden waar menig wijnliefhebber versteld van zal staan.”

Bij van Boort foto collectie

“De bar is in het verlengde van onze reeds bestaande proeflokalen” vult John aan. “De wijnbar, al noemen we het zelf liever een wijnlokaal, is een mooie aanvulling op onze verschillende ruimtes. In de loop der jaren legden wij onze voorraad in verschillende ruimtes waar onze klanten het kunnen bekijken. Zo hebben wij een portlokaal met portwijnen uit verschillende oogstjaren, die teruggaan tot 1889! Een Bourgognelokaal met Bourgogne wijnen van hele authentieke huizen, maar zeker ook van moderne huizen. Een Bordeaux Cave met op de schappen de top uit de Bordeaux streek.”

Het mooie aan de toevoeging van de wijnbar is dat alle wijnen, zowel uit de winkel als de proeflokalen, te bestellen zijn. Per kwartaal presenteert “Bij van Boort” een wijnkaart met 48 flessen (bubbels, wit, rose, rood, zoet en port). Iedere maand selecteren zij een aantal kelderschatten, die volgens een speciaal wijnserveer- en bewaarsysteem te proeven zijn. “Wil iemand iets buiten de wijnkaart proeven van onze collectie uit de winkel, dan natuurlijk mogelijk”, aldus Marga. Ook serveren wij met plezier lekkers bij de wijn. Hiertoe hebben wij een aantal leveranciers geselecteerd, die net als wij met passie omgaan met hun producten en een hoge eis stellen aan kwaliteit. Wij bieden kazen, (Italiaanse) hammen, worsten en olijven, die ze speciaal voor onze wijnbar marineren.

 

 

Even geduld a.u.b.