Het is de beroemdste wijn uit Portugal: port, genoemd naar de stad Porto. Via de haven van deze stad werden eeuwenlang versterkte wijnen uit de Dourovallei verscheept, nadat ze eerst in de voorstad Vila Nova de Gaia hun rijping hadden ondergaan. De Dourovallei zelf vormt, met zijn zeer indrukwekkende terraswijngaarden, een van de meest spectaculaire cultuurlandschappen ter wereld. Voor port wordt eerst een basiswijn gemaakt, die uit een groot aantal druivenrassen bestaat. De vergisting van die wijn wordt onderbroken door aguardente (wijnalcohol) toe te voegen. Dat zorgt voor een zoete rode wijn met veel tannine en een hoog alcoholgehalte. Een rijping op hout is dan ook nodig om de wijn aangenaam drinkbaar te maken. De meeste portwijnen zijn blends, samengesteld uit diverse jaren.
Jonge, robijnrode Port met jamachtig fruit van kers, pruim, blauwe bes plus specerijen (jeneverbes, kruidnagel). Mildzoet en mooi sappig in smaak met evenwichtige frisheid en soepele tannines. Fraai in combinatie met een lichtpittige blauwe kaas of een chocoladedessert.
Fraaie Tawny met een verfijnde, ontwikkelde geur van tabak, pruimedant, vijg, gebrande noten en kaneel. Toegankelijk en volzoet in smaak met zondoorstoofd fruit en zachte tannine. Mooi bij notengebak met karamel of harde, oude kazen.
Licht goudgele Port met een subtiele geur van gekonfijte citroen, sinaasappelschil, vijg en karamel. Vol, zacht en mildzoet van smaak met gebalanceerde zuren. Drink ‘m licht gekoeld als aperitief, gewoon puur of als Port Tonic (witte Port, tonic, ijs en citroen).
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Verrfijnde Tawny met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.
De veertig jaar oude Tawny van Quinta da Romaneira is een absolute must voor iedere serieuze Portliefhebber. Wat een ongelofelijk mooie, complexe en verfijnde wijn! Hij komt dan ook niet van het minste huis.
Aroma's van roze fruit en finesse Een volwassen, evenwichtige, nootachtige witte port met fijne kruidige aroma's in de afdronk. De Bulas Port is aanzienlijk in de mond, met een fijne rijpheid en een uitgebalanceerd karakter.
Flesinhoud: 500 ml
De wijn heeft gemiddeld 3 jaar in eikenhouten vaten gerijpt en is gebotteld als hij klaar is om te drinken. Het vertoont uitbundige fruitsmaken en een diepe robijnrode kleur, waardoor het perfect is voor informeel drinken. De wijn is vol van smaak en heeft zeer aantrekkelijke aroma's van rood fruit.
De druiven worden gekneusd en ondergaan een zelfde gistingsproces als ieder andere wijn. Zodra echter de gewenste zoetheid is bereikt wordt de gisting onderbroken door toevoeging van wijnalcohol met een sterkte van 77% vol.
Bulas 10 jaar oud Tawny is het resultaat van een zorgvuldige mix van portwijnen, gerijpt op eikenhouten vaten, in de Quinta-wijnmakerij, volgens de oude Douro-wijntradities ("10 jaar" geeft een gemiddelde leeftijd aan).
Bulas 20 jaar oud Tawny is het resultaat van een zorgvuldige mix van portwijnen, gerijpt in eikenhouten vaten, in de Quinta-wijnmakerij, volgens de oude Douro-wijntradities ("20 jaar" geeft een gemiddelde leeftijd aan).
Bulas 30 jaar oud Tawny is het resultaat van een zorgvuldige mix van portwijnen, gerijpt in eikenhouten vaten, in de Quinta-wijnmakerij, volgens de oude Douro-wijntradities ("30 jaar" geeft een gemiddelde leeftijd aan).
Een diepe robijnrode kleur, een complex aroma waar het zwarte fruit, de pruim, de cacao, de tabak en wat bloemige tonen op staan. De smaak is fris, heeft een goed volume en volwassen tannines.